L'exprimer ministre d'Escòcia Alex Salmond ha encetat una sèrie setmanal sobre la crisi política de Catalunya a la televisió russa RT, que emet en anglès.

En el primer programa, Salmond analitza la situació després de les eleccions generals, i en concret "el cost humà que tenen les penes de presó draconianes" que el Tribunal Suprem va imposar als 9 presos polítics catalans.

Entrevista per a això Laura Masvidal, parella del conseller Quim Forn, i Txell Bonet, parella del president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

El programa recorda que el PSOE ha guanyat les eleccions generals, però tot indica que "el bloqueig segueix" per les dificultats que tindrà el president Pedro Sánchez per articular una majoria. "Les eleccions han estat dominades per la crisi política a Catalunya", ha recordat.

Masvidal afirma que Espanya va cometre un "error" quan va atacar els votants del referèndum de l'1-O, i que "tothom ho va veure". Afegeix que ella no havia estat en política, però que s'hi ha hagut de posar des que Forn va entrar a la presó. Bonet ha indicat que la presó de Cuixart també té la part positiva que "així la gent d'Escòcia també veu què passa a Catalunya".

El programa acaba recordant que a molts pocs països del món es conserva el delicte de sedició, pel qual s'ha condemnat els presos polítics catalans.