Alemanya ha prohibit les comunicacions viàries des dels diversos països afectats per les mutacions de la Covid, des d'aquest dissabte, segons ha confirmat el Ministeri de l'Interior alemany. La prohibició afecta aerolínies, trens, autobusos i companyies navilieres, i afecta el Regne Unit, Irlanda, Portugal, Sud-àfrica i el Brasil.

Des d'aquests països, només es permet entrar a Alemanya en cotxe (si és possible), però s'hi faran controls aleatoris.

A la llista s'hi sumaran a més Lesotho i Eswatini, l'antiga Swazilàndia, a partir de diumenge. La llista s'actualitzarà "contínuament", segons ha indicat un portaveu del Ministeri de Salut. Es tindran en compte les zones amb un elevat nombre de contagis i les àrees en les quals hi ha les "variants dominants de virus".

La mesura estarà en vigor, en principi, fins al 17 de febrer i contempla excepcions per a persones estrangeres residents a Alemanya, passatgers en trànsit i transport de mercaderies. A més, també estan exclosos el personal mèdic, el transport sanitari urgent i els viatges "per raons humanitàries urgents", segons el ministeri d'Interior.

"El Govern alemany ha decidit prohibir el transport per evitar que les mutacions de la Covid en altres països es propaguin. No s'han prohibit els viatges individuals [en cotxe]", ha indicat Süddeutsche Zeitung

"Les prohibicions de transport estan destinades a garantir que les persones de zones amb variants del virus només puguin entrar a Alemanya en casos absolutament excepcionals", ha indicat una portaveu del Ministeri de l'Interior. 

El portaveu del govern alemany, Steffen Seibert, ha rebutjat les crítiques que han aparegut en el sentit que el govern alemany ha deixat de defensar posicions europees i ha passat a preocupar-se només pel seu país. "No es tracta d'un que se salvi qui pugui", ha subratllat Seibert. "Alemanya actua tant a escala europea com nacional", ha assegurat.

L'Institut Robert Koch (RKI), l'ens alemany que controla les malalties infeccioses, ha manifestat en la seva pàgina web que en les últimes 24 hores s'han confirmat 14.022 casos i 839 morts, cosa que situa els totals en 2.192.850 i 55.752, respectivament.