La democristiana CDU i els socialdemòcrates de l'SPD han acordat el pla de reestructuració alemany, que serà el més ambiciós des de la postguerra. Els dos grans partits alemanys han acordat abaixar l'IVA per afavorir el consum, crear un bonus infantil pel qual es pagaran 300 euros per nen, i invertir el 4 per cent del PIB, és a dir uns 130.000 milions d'euros. L'acord preveu que s'apliqui aquest any i l'any vinent.

Del total de 130.000 milions, 120.000 els aportarà el govern alemany, amb la voluntat de reactivar l'economia i el consum dels alemanys

Des del 1 de juliol, la taxa de l'IVA passarà del 19% al 16%, i la taxa reduïda anirà del 7% al 5%. El govern alemany ha demanat a les empreses que repercuteixin el benefici en una rebaixa de preus.

Angela Merkel EFE

A més d'això, les famílies rebran 300 euros per fill menor, a través de les prestacions que ja es donen per fills. I hi haurà una reducció de la taxa EEG per a les plantes d'electricitat verda, amb una partida dels pressupostos alemanys en aquest sentit. Hi haurà també una partida de 25 milions d’euros, limitada al període de juny a agost, per a les empreses d’hostaleria, com hotels, restaurants, bars i clubs que han estat especialment afectats pel coronavirus.

Els municipis més delmats pel coronavirus rebran milers de milions d'ajuda del govern. La meitat del dèficit que es crei en els impostos comercials el 2020 i 2021 serà compensat per Berlín. També s'hi ha inclòs un incentiu per comprar cotxes elèctrics.

Segons les previsions, el PIB alemany podria caure un 6,3% aquest any, però el govern ho vol aminorar amb el pla de reactivació i entrar en creixement a finas del 2020.