Les autoritats d'Alemanya han anunciat que a partir de diumenge inclouran Catalunya en la seva llista de zones de risc per coronavirus, d'acord amb l'Institut Robert Koch, l'organisme governamental encarregat del control de malalties infeccioses.

Han indicat que en aquestes "zones bàsiques de risc" també s'hi inclourà Xipre, els comtats noruecs d'Agder i Rogaland, i la regió espanyola de Cantàbria, per la qual cosa desaconsella viatjar-hi. A l'Estat espanyol ja estaven en aquesta situació negativa, des de fa setmanes, Andalusia, Navarra, Euskadi, La Rioja i Ceuta.

En sentit oposat, les autoritats alemanyes han anunciat que Qatar, el comtat croat de Mejumurje, el departament francès de Guadalupe i el territori d'ultramar neerlandès d'Aruba han estat exclosos de la llista, de manera que diumenge deixaran de ser considerades "zones bàsiques de risc". 

L'actualització setmanal de la llista de zones de risc del Govern alemany té pocs efectes pràctics per als viatgers que arribin al país procedents d'aquestes zones: hauran de presentar un test negatiu, o el certificat Covid digital que demostri la seva immunitat. No obstant això, significa que el Govern alemany desaconsella viatjar a aquestes àrees.

Alemanya considera zones de risc per Covid les que tenen una incidència acumulada en set dies de més de 50 casos per cada 100.000 habitants.

Zona de risc és la categoria de menys preocupació en les llistes de Govern alemany, que té dues denominacions -zona de risc per alta incidència i zona de risc per variant perillosa. Les llistes les confecciona l'Institut Robert Koch (RKI), en col·laboració amb els ministeris d'Exteriors, Interior i Sanitat.

Seguint totes les previsions, els indicadors de Covid a Catalunya estan a l’alça. En les darreres hores s’han registrat 5.304 nous contagis i s'ha disparat el risc de rebrot de 199 a 282. També ha augmentat l'Rt o taxa de reproducció de la malaltia, d'1,54 a 1,71, mentre que la mitjana d'edat dels infectats segueix baixant. Entre les tendències que es mantenen en trobem una de positiva: la situació controlada als hospitals catalans. Malgrat que dia rere dia ens veiem davant de més contagis, la pressió hospitalària es manté estable amb 475 ingressats, només dos més que ahir. Les xifres més positives provenen de les UCIs, on s'ha donat d'alta a quatre pacients en les darreres hores.  

Bones dades a Alemanya

 

Per la seva banda, la incidència acumulada a set dies va caure aquest divendres a Alemanya fins als 5,0 casos per cada 100.000 habitants, una taxa que no es registrava des del passat agost. Segons el RKI, a les 24 hores prèvies es van registrar 649 nous positius a tot el país, i 69 morts amb o per Covid. Alemanya acumula així 3.729.682 infectats i 91.007 morts.