Alemanya ha emès un comunicat adreçat als turistes d'aquest país, advertint que malgrat les expectatives que va obrir el nou govern espanyol de Pedro Sánchez el contenciós polític entre Catalunya i l'Estat segueix sense solucionar-se i no ha donat resultats. "Malgrat la voluntat de diàleg del govern espanyol, el conflicte polític a Catalunya segueix sense resoldre's", ha indicat textualment l'oficina del ministeri d'Exteriors.

Aquesta és la primera vegada que les autoritats alemanyes fan una valoració de com veuen la situació política catalana i espanyola, després que el Tribunal d'Schleswig-Holstein va desestimar el delicte de rebel·lió per al president a l'exili, Carles Puigdemont, i va permetre a aquest abandonar el país en llibertat.

Alemanya també afirma que es preveuen "grans manifestacions" a Barcelona en la Diada i en la commemoració del referèndum de l'1 d'octubre, i aconsella als turistes alemanys que les evitin. "Especialment en la Diada nacional catalana de l'11 de setembre i en l'aniversari del referèndum inconstitucional de l'1 d'octubre, s'esperen grans manifestacions. S'aconsella als viatgers que es mantinguin informats a través dels mitjans de comunicació locals, que evitin les manifestacions i que segueixin les indicacions de les forces de seguretat", afegeix.