El flamant president del PPC, Alejandro Fernández, no tanca la porta a visitar els presos polítics sempre que la invitació no es converteixi en un "xantatge polític". La nova esperança dels populars a Catalunya ha lamentat en una entrevista al Via lliure de RAC1 que es titlli de "covardes" les formacions constitucionalistes per no reunir-se amb els dirigents independentistes empresonats quan la petició es va fer "en públic i enmig d’una polèmica política".

El successor de Xavier Garcia Albiol ha deixat entreveure que alguns polítics independentistes li han demanat ajuda per negociar la situació dels presos i ha assegurat que no es planteja "empitjorar els resultats" del seu predecessor. “Nosaltres (el PPC) podem tornar a ser més útils que Ciutadans”, diu Fernández, que es posa com a objectiu rectificar el traspàs de vots cap a Ciutadans durant el procés.

Pel que fa a les pròximes eleccions municipals, el popular ha desestimat la possibilitat de presentar una candidatura conjunta amb Manuel Valls, tot i que no ha volgut desvelar qui podria ser el candidat que sospesa la formació. Malgrat desvincular-se del polític francès, l'objectiu de la formació constitucionalista, segons Fernández, és governar a Barcelona amb una "coalició constitucionalista". "Volem formar part de més governs municipals que ara", explica.

Retret a Ciutadans

El president del PPC també ha tingut paraules per a Vox i Ciutadans. Fernández ha acusat el partit d’ultradreta de fer “propostes populistes”. En referència a la formació encapçalada per Inés Arrimadas, el popular ha retret als taronges que no fossin capaços de “liderar el constitucionalisme”.