El tarragoní Alejandro Fernández serà el nou portaveu del PP al Parlament. Fernández és president del PP a Tarragona, primer tinent d'alcalde de la ciutat i diputat al Parlament, i s’ha imposat a la resta d’aspirants: Santi Rodríguez, Esperanza García i Andrea Levy, segons ha sabut El Nacional de fonts populars. 

El partit aposta per un perfil jove, no vinculat al fins ara portaveu i nou delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i amb un discurs agressiu. 

El mateix coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha explicat que aquest ha estat un dels motius per decantar-se pel tarragoní. 

"No té por de dir el què pensa" i de defensar la seva visió de la societat catalana, ha dit Albiol. De fet, Fernández comparteix amb Albiol un discurs similar pel que fa al tema de la immigració, en aquest cas, aplicat a Tarragona. 

Reestructurar el grup parlamentari

Albiol ha explicat que la marxa de Millo a la Delegació del govern espanyol obligava a reestructurar el grup parlamentari i ha apuntat que per prendre la decisió, que ha assegurat que no ha estat fàcil, ha tingut en compte valoracions polítiques i territorial. 

Finalment, ha presentat una proposta en que Fernández serà el portaveu i Santi Rodríguez i Esperanza García continuaran sent els portaveus adjunts, proposta que ha estat aprovada per unanimitat. El substitut de Millo com a diputat serà Sergio Santamaría, que ja va ser diputat en l'anterior legislatura i tornarà a disposar d'escó tan aviat com hagi lliurat al Registre del Parlament la credencial expedida per la Junta Electoral.

Albil ha assegurat que l'equip confeccionat és "molt potent" i permetrà seguir aprofundint en l'objectiu d'aconseguir que el PPC es converteixi "en el partit referent de la majoria de catalans que no són independentistes ni nacionalistes". Ha assegurat que Fernández "encaixa amb aquesta filosofia".

Ha afirmat que és un "actiu important" en un moment en que calen "equips de persones que no tinguin por de dir com pensen i què pensen del que s'està vivint a Catalunya" per tal d'aconseguir un "perfil propi". Aquesta tasca del partit, que ha de ser territorial i política, ha de servir per reforçar la tasca institucional que ha assegurat es farà des de la Delegació del govern espanyol.

Fiscalitzar el Govern

El propi Fernández ha afirmat que vol ser "profundament fidel al sentit més profund del parlamentarisme polític" i ha emfatitzat que la tasca del Parlament és "legislar" i la de l'oposció fer una feina de "control i fiscalització de l'acció de govern".

A resposta de preguntes dels periodistes, ha dit que el Parlament és l'àmbit on es poden parlar "totes les idees" i ha denunciat que sovint són les idees que defensa el PP les que s'han intentat "silenciar" i tractar com a "tabús". En tot cas, ha assegurat que la seva voluntat és establir debats "respectuosos" i "apassionants".

En ser preguntat sobre la judicialització de la política, ha contestat que la seva tasca es la de parlamentari i no la de jutge i ha reivindicat la separació de poders i de les tasques de cada institució. "Nosaltres som parlamentaris, el que hem de fer és legislar, fiscalitzar acció govern i debatre alternatives des de la nostra visió del món", ha declarat.

Fernández ha anunciat que es dedicarà exclusivament a la nova tasca i per això deixarà les seves funcions a l'Ajuntament de Tarragona, on és fins ara el primer tinent d'alcalde.