El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha recomanat un filòsof per aturar l'independentisme amb "solucions realistes", i ha ironitzat que no es pot fer amb "Corín Tellado", en al·lusió a les mesures del president espanyol, Pedro Sánchez, amb els indults i la taula de diàleg.

"Per entendre el procés separatista i buscar solucions realistes s'ha de llegir Hobbes, no Corín Tellado", ha indicat.

Alejandro Fernández

Thomas Hobbes

El filòsof anglès Thomas Hobbes és conegut per la seva frase "l'home és un llop per a l'home", representativa de la seva visió negativa de les interaccions socials. Contrari a les tesis que després desplegaria Jean-Jacques Rousseau, Hobbes creia que en l'estat natural, l'ésser humà viu en un estat de guerra constant de tothom contra tothom. Com que troba que això és insostenible, a partir d'aquí es forja el contracte social, pel qual els humans renuncien a la seva llibertat i la cedeixen a mans d'un sobirà, que els ha de garantir la pau i l'estabilitat.

No hi ha cap doctrina sobre la separació de poders en la discussió de Hobbes. Segons el filòsof, el sobirà ha de controlar els poders civils, militars, judicials i també cita els eclesiàstics.

Corín Tellado

Pel que fa a Corín Tellado, la lectura de la qual atribueix als actuals governants espanyols, és una escriptora de novel·la rosa, molt popular durant el franquisme. Va escriure 5.000 relats i novel·les. Se la considera l'autora més llegida en llengua castellana després de Miguel de Cervantes Saavedra, l'autor del Quixot.