Els Mossos d'Esquadra van carregar aquesta nit passada contra una cinquantena de manifestants que causaven aldarulls a Vilafranca del Penedès, segons ha confirmat el cos policial. Els fets han tingut lloc cap a les nou de la nit, després de la manifestació de suport a Adrian Sas, condemnat a 3,5 anys de presó per agredir la policia en els aldarulls del primer aniversari de la sentència de l'1-O.

La trobada de Vilafranca ha congregat diversos centenars de persones, i ja al final, una cinquantena han intentat entrar a l'Ajuntament, segons la policia. No ho han aconseguit però han començat a llançar objectes contra la façana i contra la policia. Ha estat aleshores quan els Mossos han carregat per dispersar-los. Els Mossos afirmen que dos agents han resultat ferits lleus.

Segons informa el cos policial, després de la càrrega la cinquantena de persones s'ha dispersat i no ha calgut tornar a actuar. Fins al moment no s'ha comunicat cap detenció.

"Atemptat contra els agents de l'autoritat"

El jutge considera Adrián Sas responsable d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i lesions, mentre l'absol de desordres públics en una sentència que Sas considera una "farsa". 

El jove, veí de Vilafranca i implicat en el teixit associatiu, creu que la sentència estava decidida abans del judici i insisteix que es basa en proves sense garanties en la cadena de custòdia. Sas ha advertit que mantindran les protestes al carrer com la d'aquell 1 d'octubre del 2018: "No defallirem".

Manifestacio Vilafranca Adrián Sas ACN

Els manifestants recorrent els carrers de Vilafranca / ACN

"Davant d'aquest nou atac i intent de fer-nos claudicar en la lluita, hem de fer que aquesta sentència no ens ompli de tristor, sinó de ràbia", afirmava Sas abans d'iniciar la manifestació d'ahir al vespre, on va encoratjar els assistents a "no fer cap pas enrere, sinó endavant".

Sas va acusar els poders polítics i judicials de voler "deslegitimar" la lluita obrera i va advertir que es persistiran amb les protestes als carrers. "També ens trobaran a les urnes, que és l'únic que els importa per mantenir el seu seient i estatus", va sentenciar.