Un total de 24 alcaldes, caps de llista i regidors de Junts de diferents localitats del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre s'han mostrat partidaris de continuar al Govern de la Generalitat. En un manifest, han assegurat que "el Govern de Catalunya és molt millor amb la participació de Junts que sense". En aquest comunicat, han afirmat que "Catalunya viu un moment complex" a causa de les incerteses econòmiques i socials motivades per la guerra d'Ucraïna, a les quals s'afegeixen "les dificultats d'un procés polític i de la suposada negociació amb l'Estat, clarament encallats". Tot i això, els signants han apuntat que és un procés que "necessita unitat i generositat"  i no renunciar "per avançar cap a la independència que representa Junts per Catalunya".

També han detallat que la seva prioritat és "servir eficaçment" la ciutadania dels seus pobles i ciutats. En aquesta línia han assegurat que "perquè aquest servei sigui realment eficaç", és necessari que el Govern de la Generalitat de Catalunya "sigui solvent i sensible a les necessitats dels municipis". "El vicepresident i tots i cadascuna de les conselleres i consellers de Junts per Catalunya clarament compleixen aquestes dues premisses: solvència i sensibilitat municipal", han subratllat, a la vegada que han dit que "els departaments amb persones de Junts per Catalunya al capdavant han fet i estan fent una tasca ingent en tots els àmbits, que suma molt en positiu a la feina feta pel nostre món municipal en aquest mandat local que ja s’acaba". En l'escrit, els membres de Junts també han plantejat preguntes davant la consulta, com "què hi guanya Junts com a partit sortint del Govern" o si això els "acosta més a la independència".

 

 

També han plantejat que seguir al Govern els ajudarà a aconseguir millors "polítiques per als pobles i ciutats del país", a diferència de si es troben fent oposició. "Com serem més efectius per fer front als reptes socials i econòmics que té el país al davant. Des del Govern o des de l'oposició? Com garantim millor que el conflicte polític amb l'Estat espanyol no s'aigualeixi i es mantingui l'objectiu de la independència. Enfortint el perfil del Govern o diluint-nos a l'oposició? Com servirem millor i serem més útils a Catalunya i als catalans. Treballant al Govern, tot i les dificultats, o limitats a l'oposició?", han plantejat. El document conclou assegurant que "els partits polítics seriosos i amb voluntat majoritària es presenten a les eleccions per aplicar el seu projecte polític i, per tant, per governar". "Estem convençuts que en política institucional la capacitat de transformació real i transversal es té quan es governa", han afirmat. 

Entre els signants a favor de mantenir-se al Govern, hi ha l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, el de La Pobla de Massaluca, Antoni Ferré, el d'Arnes, Joaquím Miralles, el de Masdenverge, René Gonel, l'alcaldessa de Rasquera, Angels Llombart, i el de Freginals, Josep Roncero. També han firmat a favor, el cap de llista de Perelló, J.M. Caballe, i el de Tivissa, Jaume Castellnou. A més a més, l'exalcade d'Arnes, Xavier Pallares, l'exalcade d'Amposta, Joan M. Roig, i el de Mora La Nova, Joan Sabanza, així com 13 regidors de diferents localitats del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, han donat suport al manifest.