El Sindicat Intercomunal per a la promoció de les llengües occitana i catalana, que agrupa 129 municipis de la Catalunya Nord, ha aprovat una moció de suport als presos polítics catalans. El document denuncia que s'està atemptat contra la "llibertat d'expressió" i que, després de celebrar el referèndum de l'1-O, s'han empresonat dirigents d'associacions i polítics com Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn perquè "refusen renunciar a les seves idees". Des del sindicat asseguren que han viscut amb "estupefacció" com s'han enviat ara a la presó quatre membres del Govern: Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, a més de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

En relació amb Cuixart, Forn, Junqueras i Sànchez, el sindicat recorda que continuen privats de llibertat per les seves idees després de més de cinc mesos. Quant a Turull, Romeva, Forcadell, Bassa i Rull, asseguren que van viure amb "estupefacció" que el 23 de març els enviessin altra vegada a la presó, i afegeixen que això va comportar una "violació de la llibertat d'expressió política". Finalment també apunten que "quan una democràcia empresona els seus ciutadans per les idees, quan tria resoldre els problemes polítics amb repressió, quan la justícia no és prou independent, aleshores els propis fonaments estan amenaçats i en perill".

El sindicat ja va aprovar el mes de setembre passat una moció de suport als més de 700 alcaldes catalans investigats per l'organització de l'1-O.