L'exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros anirà a judici pel cas Inipro, de presumpta corrupció a l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMMS) a favor del PSC. Segons ha pogut confirmar l'ACN, l'Audiència de Tarragona ha desestimat els recursos d'apel·lació dels principals acusats i veu indicis suficients de delicte. A més de l'exalcalde, també jutjaran la regidora Begoña Floria; l'exregidora Victòria Pelegrín; l'exgerent de l'IMSS, Antonio Muñoz; l'excap de gabinet de l'alcalde, Gustavo Cuadrado; Alejandro Caballero, contractat per Inipro i vinculat amb el PSC; José Gallet, administrador de l'empresa Gallet; Enrique Manuel Miró, administrador d'Itinere Serveis Educatius; i Enriqueta Aznar, tècnica de l'IMSS.

D'altra banda, en sengles resolucions del 15 d'abril, la secció quarta de l'Audiència de Tarragona ha dictat el sobreseïment provisional de les actuacions respecte a la funcionària municipal Araceli Saltó; i els treballadors Maria Cecilia Mangini, Vasile Baltaretu, Judit Cepero, Juan Carlos Lozano i Mario Bulzuri. 

Fins a vuit delictes

Ballesteros està investigat per presumptes delictes de prevaricació, malversació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús en l'exercici de la funció pública. Al seu torn, la regidora Floria ho està per suposada alteració de preus en concurs i subhastes públiques, suborn, tràfic d'influències, malversació i abús en l'exercici de la funció pública. 

Tancada la via del recurs

Aquesta decisió tanca la possibilitat de recurs, amb la qual cosa la Fiscalia i l'acusació exercida per la CUP hauran de presentar els respectius escrits d'acusació. Aleshores l'Audiència de Tarragona podrà dictar la interlocutòria d'obertura de judici oral i donar trasllat a les defenses perquè presentin els respectius escrits, i finalment fixar una data per a la vista.

L'advocat de Ballesteros insisteix en la innocència de l'exalcalde

En declaracions a l'ACN, l'advocat de l'exalcalde, David Rocamora, ha apuntat que la decisió de l'Audiència de Tarragona és "definitiva" i ha fet una crida que fixi data de judici "al més aviat possible". Segons Rocamora, el tribunal "deixa en peu tots els arguments defensius i deixa el debat per a la vista del judici, que esperem que es faci aviat i es pugui restituir l'honorabilitat de l'exalcalde, que és absolutament aliè a tots els càrrecs".

El cas gira sobre el contracte subscrit l'any 2010 entre l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l'empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l'associacionisme de població immigrant, però, segons el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el que es portava a terme eren activitats en benefici del PSC.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat