L'alcalde de Santa Coloma de Farners, el republicà Joan Martí, renuncia a ser cap de llista i no optarà a la reelecció a les properes municipals del 2023. Martí va ser alcalde del municipi entre 2015 i 2019, va tornar al càrrec el 28 de juny del 2021 gràcies a l'acord de govern a tres bandes entre els republicans, JxCat i Independents per Santa Coloma (ISC-IdSelva). El mes de març la militància d'ERC el va escollir com alcaldable, tot i això, aquest dimecres ha enviat una carta per anunciar la seva decisió i ha argumentat que el motiu ha estat "pensant en la nostra ciutat i el seu futur, en clau de projecte col·lectiu d'èxit i no pas per completar cicles personals o altres objectius menors". Martí tancarà així una carrera política de setze anys al consistori, on ha ocupat els càrrecs de regidor a l'equip de govern i a l'oposició. Aquest dijous, la secció local d'ERC a Santa Coloma obrirà el procés d'elecció de la persona que encapçalarà la llista per als comicis de l'any vinent.

"Durant aquests setze anys de servei a la ciutadania de Santa Coloma des de diferents  responsabilitats (regidor de l’equip de Govern, regidor a l’oposició, i alcalde) he gaudit, patit, viscut i promogut diferents projectes de transformació de la nostra ciutat, sempre posant al centre de decisió el bé comú i col·lectiu", ha expressat l'alcalde en el text. Així també ha afegit "aquesta decisió la prenc pensant en la nostra ciutat i el seu futur, en clau de projecte col·lectiu d’èxit, i no pas en completar cicles personals o altres objectius menors". Martí esgotarà el mandat i ha assegurat que continuarà exercint el càrrec "amb màxima transparència". En aquesta línia, ha afirmat que es posa "a disposició de tota la família republicana colomenca i de la secció local per acompanyar el nou projecte des del lloc que pugui ser més útil".

Nova etapa d'ERC a Santa Coloma de Farners

La presidenta de la secció local d'ERC, Laia Pujol, ha agraït la feina de Martí tots aquests anys, i explica que ambdós estan treballant per fer un relleu al capdavant del projecte del partit. "Ningú negarà que dedicar-se a la política és molt sacrificat i que tothom té dret a decidir quan vol sortir de la primera línia; en Joan ha fet un gran servei a la nostra ciutat i si ara creu que ha de deixar pas a nova gent, compromesa i amb idees noves, nosaltres ho hem d’acceptar", ha indicat. Pujol ha qualificat l'actual legislatura com a "molt convulsa", fent referència a la pandèmia i el temporal Gloria, per aquesta qüestió ha volgut enaltir encara més la tasca de la legislatura de l'alcalde i el seu equip: "Per això vam donar per fet que valia la pena seguir un altre mandat amb les mateixes persones", ha dit, en referència a la seva elecció com a alcaldable del passat març.

El procés per trobar un nou cap de llista per a les eleccions 2023 es posarà en marxa aquest dijous. La secció local d'ERC enviarà a la militància la convocatòria de l'assemblea per escollir la persona que encapçalarà la llista per a les municipals del 2023. Posteriorment, farà pública la proposta que presentarà l'executiva local. No es descarta que Joan Martí també formi part de la candidatura; això sí, ocupant un lloc simbòlic de la llista. A més dels càrrecs a l'Ajuntament, el republicà també ha estat diputat a la Diputació de Girona entre els anys 2011 i 2019. Actualment, també és el director territorial del Departament d'Empresa i Treball.