El batlle socialista de Sant Jaume de Frontanyà, Manel Anselmo, ha lamentat que Vox hagi estat el guanyador al municipi que governa i ha explicat quines són, en la seva opinió, les raons d'aquest triomf. En declaracions a Regió 7, el batlle ha relatat que el mes de juny passat, un home de nacionalitat marroquina va disparar amb una escopeta al seu fill i regidor a l'Ajuntament, Nil Anselmo, arran d'un conflicte relacionat amb la propietat d'una masia que l'home okupava. Creu que si no s'hagués produït aquest episodi, Vox no hauria obtingut el 54,5% dels vots al municipi i s'ha culpat per no haver-ho sabut aturar. "Estic convençudíssim que si no haguéssim viscut aquell episodi violent, Vox no hauria guanyat, i potser ni tan sols obtingut cap vot", ha afirmat Anselmo.

L'únic municipi de Catalunya on guanya Vox

En concret, a aquesta localitat del Berguedà, l'única de tota Catalunya on va guanyar l'extrema dreta a les eleccions generals de diumenge, van votar-hi 12 persones de les 23 que tenien dret a vot. Dels 11 sufragis que es van comptar com a vàlids, 6 van ser per a Vox, 2 per al PSC, 1 per a ERC i 1 per a Junts. "Em costa de creure que persones properes que sé que no són simpatitzants de Vox hagin introduït la papereta d'aquesta formació a l'urna", ha expressat Anselmo al mitjà citat.

L'alcalde ha recordat que quan es va produir l'incident i el seu fill va resultar ferit, el veïnat va mostrar una gran indignació i es van sentir comentaris com "ara haurem de votar a Vox", però no els va donar importància creient que era fruit de la ràbia del moment. "Si m'hagués pensat que hi havia sis persones disposades a votar Vox, hauria intentat parlar amb elles i fer-los veure què representa votar un partit d'extrema dreta", ha lamentat l'alcalde a Regió 7.