Canvi a l'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. L'alcalde Joan Callau ha anunciat la decisió de deixar el càrrec que exercia des del 2013 i ha proposat que el substitueixi la primera tinent d'alcalde, regidora de l'Àrea de Protecció i Promoció Social i secretària de Política Municipal a la Federació del Barcelonès Nord del PSC, Filo Cañete.

El relleu ha estat anunciat pel PSC, que agraït a Callau la seva tasca al capdavant del consistori així com el "lideratge en un temps complicat". Es tracta, segons ha informat el partit, d'un relleu "natural i generacional", "serè i lluny de personalismes" i avalat unànimement pel partit i l'equip de govern municipal. El PSC afirma que, per tot plegat, "l'estabilitat i el bon govern" de la ciutat estan assegurats, i proposa com a substituta Filo Cañete.

Filo Cañete Sant Adrià

Filo Cañete, la futura alcaldessa de Sant Adrià de Besòs / Arxiu

Futura alcaldessa

Cañete, vinculada a l'Ajuntament des de l'any 2007, seria la primera alcaldessa de Sant Adrià de Besòs. La futura alcaldessa s'ha compromès a "mantenir la manera de fer dialogant" del seu antecessor amb l'oposició, "deixant de banda les confrontacions i cercant (i trobant) sempre acords pel bé de Sant Adrià".

Entre els objectius del seu mandat, Cañete destaca la projecció futura de la ciutat, amb la transformació i la millora dels barris o potenciant el desenvolupament socioeconòmic al voltant de l'Eix del Coneixement del Campus Diagonal Besòs, l'àmbit de les Tres Xemeneies i del nou front litoral.

Disset anys

Joan Callau va entrar a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs com a regidor l'any 1995 i va estar en l'àrea d'Urbanisme fins a 2013, quan va ser elegit alcalde. També és president de la Federació del Barcelonès Nord del PSC i conseller nacional del partit.

 

Foto principal, l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, ha renunciat al càrrec / EP