El fins ara alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós (ERC), ha anunciat que deixa la política, després de la debacle electoral que va patir diumenge, quan va passar de 10 regidors a només 4. Durant una assemblea local del partit celebrada dimarts al vespre, Caparrós va informar la resta de l’equip d'ERC que “assumia tota la responsabilitat” del fracàs electoral i que “era moment de tancar un cicle per iniciar-ne un de nou amb més força, il·lusió i capacitat”.

En declaracions a Ràdio La Ràpita, Caparrós ha reconegut la "derrota que ha patit ERC". "A partir d'ara, toca fer reflexions i toca prendre decisions, però és evident que no ho hem fet tot bé". Ha assegurat que en el mal resultat hi han influït "circumstàncies generals" del país i no estrictament locals. Ha apuntat que ERC farà en la nova legislatura una oposició constructiva. L'actual alcalde de la localitat del Montsià ha insistit que els resultats "no han estat positius", i que assumeix la responsabilitat perquè "cal tirar endavant la Ràpita sense mirar enrere". Una de les causes de la derrota d'ERC ha estat la forta abstenció en els comicis, amb una participació que a la Ràpita només ha arribat al 57,1%. 

Les eleccions en aquesta localitat les ha guanyat el PSC, que ha passat de 2 regidors a 8. El candidat socialista era Xavier Reverté Xapo, que s'estrenava en política aquests comicis. En tercera posició ha quedat Junts amb 2 regidors, quan en tenia 3.

Caparrós es va fer molt conegut el 2021 quan va impulsar el canvi de nom de Sant Carles de la Ràpita per la Ràpita. El plenari de l'Ajuntament va aprovar el canvi de nom del municipi el 26 de novembre d'aquell any, després que Josep Caparrós, va decidir tirar pel dret malgrat el fracàs de la consulta popular sobre la qüestió que s'havia celebrat el passat 12 d'octubre. La proposta de canvi de nom va rebre els vots a favor dels deu regidors de l'equip de govern municipal (ERC) i d'una regidora no adscrita. En canvi, els sis regidors de Junts, PSC i Més Ràpita hi van votar en contra. La qüestió és que van llegir el 73% d'abstenció de l'esmentada consulta com un desinterès general de la població pel debat sobre el topònim, i van retreure a l'executiu municipal que hagués començat a canviar els logos oficials amb el nom de la Ràpita abans de la votació celebrada al consistori. 

Per la consulta popular sobre el canvi de nom, tots els grups municipals van acordar que l'opció guanyadora havia de superar el 20% del cens per tal que fos vinculant. Una xifra a la qual no es va arribar per la forta abstenció: l'opció de la Ràpita va assolir només el 18,03% del cens (2.246 vots), perquè només 3.324 persones van participar en la votació. És a dir, tan sols un 26,7% del cens de 12.458 electors va sortir a votar. 

A la fotografia principal, un acte electoral d'ERC a les municipals de La Ràpita, amb Caparrós i Junqueras     Canal 21