Dissabte el municipi madrileny de Boadilla del Monte, governat pel PP, va organitzar un acte patriòtic en una zona de nova construcció gairebé desèrtica, el barri de Cortijo Sur, amb l’objectiu d’inaugurar una placa d’homenatge a l’Armada espanyola en agraïment pel seu compromís en la defensa d’Espanya.

L’acte, però, va ser poc lluït. Segons publica el diari El País, la desfilada militar va constar de més d’un centenar d’efectius -la Companyia Mixta d’Honors de l’Armada-, amb tota probabilitat més que els veïns que es van desplaçar a aquesta nova àrea residencial.

Falten pocs dies perquè quedin prohibides les inauguracions oficials arran de la convocatòria d’eleccions generals per al 28 d’abril i aquests dies s’estan cremant els últims cartutxos. En el cas de Boadilla del Monte, l'alcalde ha optat per fer-se un bany de patriotisme tot aprofitant l’estrena d’una rotonda per lloar els mariners, envoltat de banderes espanyoles -repartides per l’organització-, visques a Espanya i al Rei i l’inefable vino español que acostuma a tancar solemnement aquesta mena d’actes.

L’alcalde, Antonio González Terol, va aconseguir que l’acte el presidís el cap de l’Estat Major de l’Armada, l’almirall Teodoro López Calderón, i, segons el mitjà esmentat, als parlaments no hi van faltar ni les lloes al recurrent Blas de Lezo, ni crítiques a l’independentisme català, a l’alcaldessa de Barcelona i als cineastes espanyols.

Reacció a Vox

Boadilla del Monte és una de les ciutats madrilenyes on el PP arrasa a les urnes, juntament amb Pozuelo de Alarcón, Majadahonda y Las Rozas. Ara bé, la irrupció de Vox ha fet que el PP es posi en guàrdia i l’alcalde de Boadilla -amic de Casado, a qui coneix des de l’adolescència- ha apostat pel patriotisme exacerbat. El municipi és ple de banderes espanyoles i l'alcalde sol aparèixer en actes oficials envoltats de les forces vives de sempre, la Guàrdia Civil i el capellà. I ara també s’envolta de les forces armades... només li falten els veïns.