L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha rebut cartes amenaçants i també insults, després que es va negar a retirar la pancarta a favor dels presos polítics de la façana de l'Ajuntament, coincidint amb l'homenatge que es va fer a la ciutat al pilot de moto Marc Márquez. Royes ha presentat dues denúncies als Mossos d'Esquadra per aquests fets.

fotonoticia 20181115164951 640

El paer en cap de Cervera ha explicat que dilluns dos individus el van insultar dient-li "hijo de p.." i després un "Viva España", quan es trobava a la plaça Major, acompanyat de diverses persones.

Les cartes amenaçants afirmen que "Espanya està pendent" d'ell i estan firmades amb l'expressió "Legionarios de España". L'alcalde s'ha mostrat indignat per aquestes amenaces. "Això va a més. Dilluns em diuen fill de puta a la plaça major de Cervera. Aquests dies insults i amenaces per xarxes i mails públics i privats i avui carta de feixistes via Correus amb més amenaces.Tot, per mantenir al balcó de la Paeria una pancarta de suport als presos polítics", ha exclamat.

El president Quim Torra ha expressat el seu suport a Royes. "Tot el suport i endavant, sempre endavant. Abraçades", ha dit.