L'alcalde de Cartagena de Indias (Colòmbia), Pedrito Tomás Pereira, ha reclamat a les autoritats del seu país que sol·licitin l'extradició dels jutges i fiscals que als que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va dir haver vist alternant amb noies menors d'edat.

El regidor colombià ha fet aquesta petició després de conèixer pels mitjans de comunicació els últims enregistraments del dinar que, entre d'altres, van compartir l'actual ministra amb l'excomissari José Manuel Villarejo i l'exjutge Baltasar Garzón, en les quals Delgado relatava que, en un viatge amb jutges i fiscals a Cartagena d'Índies, diversos integrants del Suprem i de la Fiscalia desapareixien perquè anaven amb noies menors, segons el publicat per Moncloa.com.

L'alcalde de Cartagena de Indias, amb gairebé un milió d'habitants, ha reclamat a les autoritats colombinas que demanin l'extradició dels possibles implicats perquè aquest tipus de delictes, que porten penes de fins a 37 anys, "no poden quedar impunes". "Que els cridin i vinguin a respondre a la nostra justícia", ha exigit.

"Cartagena no és un districte destinació de turisme sexual. Som una ciutat heroica i com a tal defensarem els drets dels nostres nens, que són fonamentals, no permetrem l'explotació sexual infantil", ha subratllat l'alcalde en unes declaracions recollides pel diari colombià 'El Universal'.

En la mateixa línia, el regidor ha emfatitzat que "sigui qui sigui" el que hagi participat en aquests fets ha de ser "cridat en extradició" perquè respongui davant de les autoritats.