Davant la situació que viu el Parlament, que ha descrit com a "vodevil", Xavier Garcia Albiol ha tornat a apuntar cap a Ciutadans. En una roda de premsa aquest dilluns des del Parlament, el líder del PPC no ha desaprofitat l’ocasió per reclamar a la formació liberal que faci un pas i es presenti. No obstant això, ha lamentat que "Rivera no li deixa", perquè el líder espanyol de Cs "no vol que ningú li faci ombra" en el seu camí a la Moncloa.

"Arribats a aquestes alçades, el que hauria de fer la candidata que va guanyar les eleccions és moure fitxa”, ha assegurat. En aquest sentit, ha recordat que Jordi Sànchez tampoc no comptava amb els vots suficients. Ho ha justificat en la necessitat de posar en marxa el termini de dos mesos fins a la convocatòria automàtica d’eleccions. Ha avançat que des del Govern espanyol “no es contempla” fer servir el 155 per activar el rellotge.

Per altra banda, Xavier Garcia Albiol ha lamentat que el president del Parlament està “fent el ridícul”. Així ho ha assegurat després que Roger Torrent ajornés novament el debat d’investidura a l’espera d’un recurs al TEDH. Després que la defensa de Jordi Sànchez hagi renunciat momentàniament a la via d’Estrasburg, Albiol ha acusat els advocats de “prendre el pèl” al president de la cambra.

“Amb aquesta submissió a la voluntat dels advocats de Jordi Sànchez, el president del Parlament està fent el ridícul”, ha criticat Xavier Garcia Albiol. Segons ha dit, l’han deixat “despullat”. Davant aquesta situació, ha anunciat que enviaran una carta a Roger Torrent perquè convoqui una reunió amb tots els grups i subgrups parlamentaris perquè “expliqui quins són els moviments i decisions que pensa dur a terme per desbloquejar la situació”. L'ha instat a presentar un candidat "mínimament normal".

Albiol també s’ha referit a les paraules masclistes del diputat d’ERC Lluís Salvadó. “Si el 8 de març tan espectacular ha servit per alguna cosa, hauria de dimitir de manera voluntària”, ha reclamat. Si no ho fa, ha afegit, el seu partit hauria de prendre una decisió. Ha considerat “impresentables” els comentaris.