Barcelona / Parlament de Catalunya / 24-11-15 / Xavier Garcia Albiol del PP marxant del Parlament. / Foto: Sergi Alcazar Badia

El president del Grup Parlamentari Popular, Xavier García Albiol, ha amenaçat novament amb l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia de Catalunya, i ha afirmat que el fet que s'apliqui o no "depèn exclusivament d'Artur Mas".

Albiol ha acusat Mas de "mentir descaradament" a la seva compareixença per parlar de les condicions que l'Estat ha posat a la Generalitat per poder accedir al romanent del Fons de Liquiditat Autonòmica. "El Govern no ha intervingut la Generalitat, exerceix una tasca de control sobre en què es gasten els diners de les comunitats autònomes", ha dit. I ha afegit que el Govern espanyol "està protegint els catalans d'un president irresponsable" que "ha perdut el nord".

"Mas va arreglat si creu que el Govern d'Espanya consentirà els seus deliris de grandesa", ha etzibat Albiol. A més, s'ha mostrat convençut que Junts pel Sí arribarà a un acord amb la CUP pel discurs "radical" de Mas, a qui ha atribuït "irresponsabilitat" per incloure a la seva compareixença el discurs antiterrorista, que s'ha d'utilitzar, ha dit, "amb prudència i discreció".