Xavier García Albiol, exalcalde de Badalona, ha anunciat aquest dimecres a través del seu compte de Twitter que ha presentat una denúncia per un cartell que el qualifica de "l'assassí de Badalona". L'anunci en qüestió és la convocatòria d'una concentració per aturar el desallotjament d'una nau ocupada a la ciutat badalonina. Es tracta d'un desnonament programat per aquest dijous i els manifestants es concentraran davant la nau a les 10 hores del matí.

En la piulada, Albiol afirma que "no permetré que em diguin assassí aquells que estan convocant una manifestació per aturar el desallotjament de la nau ocupada del barri del Gorg. Seguiré defensant als veïns de Badalona enfront de les ocupacions il·legals i comunico que avui poso denúncia davant la Policia".

El cartell carrega contra l'exalcalde de Badalona per aquest cas. També s'hi pot llegir: "El cas de l'incendi de la nau incendiada al Gorg i el que se'n deriva de tot això fins ara. Albiol va tallar el subministrament d'aigua a la nau amb el posterior incendi el 9 de desembre de 2020. Ell va assassinar a 5 persones racialitzades". Al document apareix una altra frase: "Quan els malsons es converteixen en realitat", i surt la figura de l'exalcalde badaloní envoltat de flames. Fruit d'aquesta acusació, Albiol ha decidit presentar una denúncia. El cartell no el signa cap associació ni entitat.

TUIT xavier garcia albiol cartel nave desalojo

Incendi de la nau

El 9 de desembre de 2020, es va produir un incendi a la nau ocupada del barri del Gorg, que va deixar cinc víctimes i 25 ferits. Alguns dels que van sobreviure es van traslladar a dues altres naus, una al carrer Progrés, i una altra al carrer d'Antoni Bori. D'altres van ser ubicats primerament en hostals i altres espais de serveis socials. Molts dels supervivents van perdre la documentació amb l'incendi i la Generalitat va allargar els seus permisos durant mig any, fins que aquest temps va acabar-se.

Aquest dijous, està programat el desallotjament de la nau del carrer Progrés, on, segons el cartell, hi ha "130 persones racialitzades" que hi habiten. Inicialment, el desnonament s'havia de produir el 22 de juliol del 2021, però un informe de vulnerabilitat va aconseguir aturar el procediment. Es va obrir un altre procediment per tal que es materialitzés el desallotjament el 22 de novembre, però finalment es va posposar al 13 de gener d'enguany.

Al cartell, s'acusa Albiol d'haver tallat el subministrament d'aigua de la nau que es va incendiar el 2020, però l'exalcalde va defensar que "ni s'havia tallat el subministrament elèctric ni el d'aigua". El popular ho qualificava de "disbarat" perquè "no tenim competència per fer-ho". El cas segueix sota secret de sumari i el jutge no ha tancat el cas.