L'independentisme ha reaccionat a la campanya de la por iniciada aquest dimecres pel PP, "La Catalunya valenta". L'exdiputat de la CUP, David Fernández, ha compartit una fotografia a través de Twitter en la qual assegura que el líder dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol, "enganya" amb les pensions dels grans perquè ell no les necessita.

Per fonamentar aquest argument, el cupaire ha comparat el sou de l'alcaldessa de Badalona i membre de les seves files, Dolors Sabater, amb el d'Albiol. I la diferència és aclaparadora: 12.844€ a 2.270€ bruts mensuals. Fernández fins i tot ha repartit la remuneració total del líder del PP en diferents conceptes: els seus sous de regidor en l'Ajuntament de Badalona, de diputat en el Parlament de Catalunya i de senador a la Cambra Alta espanyola.

Després d'establir aquesta comparativa, Fernández ha apuntat que Albiol "no necessita pensió" i que per això "menteix, manipula i insulta la teva", amb referència a la nova campanya del PP català en la qual relaciona el Cas Pujol amb un presumpte impagament de les pensions en una Catalunya independent.

La Catalunya valenta

El Partit Popular va fer entrar ahir en campanya Jordi Pujol i Marta Ferrusola. Sota el nom "La Catalunya valenta", els populars pretenen contrarestar les campanyes de PDeCAT, ERC i altres partits independentistes. A la nova acció, Albiol utilitza la imatge de l'expresident i de la seva dona sota el lema "ells no necessiten pensió, per això juguen amb la teva".

Els populars obren d'aquesta forma una campanya de la por en la qual s'assegura que amb la independència es posarien en perill les pensions dels grans.

Junqueras i el sistema espanyol

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha estat el primer a reaccionar a la campanya engegada pel PP de Catalunya. En el marc d'una conferència sobre economia a Tarragona, el vicepresident ha volgut combatre la hipòtesi plantejada pel PP sobre les pensions en un Estat català, que apuntava a un escenari força preocupant. Junqueras ha recordat que el sistema de pensions inviable és l'espanyol, que ha generat un "forat" de 15.000 milions d'euros en només 10 anys.

Junqueras ha recordat també que el mateix sistema ja és deficitari i que ara mateix arrossega un deute de 10.000 milions d'euros anuals, que s'han de sumar als 15.000 milions ja esmentats.