El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha mantingut que la reunió entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i l’expresident dels Estats Units, Jimmy Carter, es va fer previ pagament, malgrat que aquesta suposició ha estat desmentida per part del diplomàtic nord-americà Ambler Moss, que va negociar la trobada. De fet, avui mateix Puigdemont ha assegurat que les paraules d’Albiol eren “una falsedat i una indecència”.

Albiol ha repetit que té “constància” del pagament, per afegir que la comitiva que va acompanyar el president estaria formada per set persones i no tres, com afirma el Govern. “I tinc noms, cognoms i càrrecs", ha assegurat. A més ha afegit que la trobada va durar 15 minuts i no 25.

Albiol ha explicat que ignora com l'Administració catalana va poder pagar aquesta visita, "a través del Diplocat, d'una fundació de CDC o d'una empresa, o si pot haver estat a través de tercers", però ha insistit que si el Govern no dóna tota la informació, el PP investigarà pel seu compte, ja que els lobbies nord-americans tenen l'obligació de publicar les donacions que els fan: "Si haig de posar un diputat sis mesos a cercar tota la informació, el posaré".

Congressistes americans

Pel que fa a la reunió de Carles Puigdemont amb dos congressistes nord-americans, Albiol considera que la trobada entra dins la “normalitat”, i ha assegurat que el president de la Generalitat els va transmetre "la seva visió de com fer el referèndum secessionista", però ha recordat que després es van reunir amb el delegat del Govern a Cataluya, Enric Millo.

"El delegat va donar una visió més real de la societat catalana, perquè, si no, se n'haurien anat amb la visió que Catalunya vol una revolució", ha dit.