El president del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest diumenge en un acte organitzat per les Noves Generacions de Catalunya que els joves independentistes només volen “emborratxar-se” i atacar les seus del PP. En referència a l’Assemblea Nacional Catalana, Albiol ha mantingut que l’entitat justifica “que es puguin ocupar estructures bàsiques”; segons ha considerat, un preludi de la violència.

Durant la seva intervenció a l’acte, organitzat per debatre sobre l’ocupació a Catalunya, el líder popular ha comparat els diferents models de política econòmica. Basant-se en la seva experiència com alcalde de Badalona, Albiol ha afirmat que els “joves independentistes de la CUP” només li demanaven diners per “organitzar concerts i que el què els preocupava era emborratxar-se, que els sortís l’alcohol per les orelles i, a partir d’allà, anar a tirar pedres a alguna de les seus del PP”. 

 

Deixant de banda el tema de l’ocupació, Albiol també s’ha referit a la feina de l’ANC, que aquest dissabte va celebrar la cinquena assemblea general a Granollers. Segons ha mantingut el líder popular, l’entitat s’ha convertit en un òrgan comparable a la “policia religiosa d’alguns països extremistes del món musulmà”, ja que vetlla per tal que “tothom vagi pel camí adequat”.

En aquesta línia, el president del PP català ha recordat que l’ANC defensa “l’ocupació de les estructures bàsiques de Catalunya” i que això pot portar a avalar actes violents. “Es comença per justificar que es puguin ocupar estructures bàsiques i el següent pas és que els cadells de la CUP surtin a ocupar seus del PP i Ciutadans”, ha reblat.

Albiol compara Puigdemont i Junqueras amb Maduro

Així mateix, el líder del PP català ha aprofitat la trobada per referir-se al viatge al Marroc que havia de fer el president del Govern, Carles Puigdemont, i que finalment s’ha suspès després que el Govern marroquí informés que cap dels responsables polítics del país podria rebre'ls durant la seva estada. “Qui té el suport de Maduro no pot pretendre tenir el suport de països mínimament seriosos”, ha assegurat Albiol.

foto maduro estelada foto itaca

Amb aquestes paraules s’ha referit a la fotografia del president del Govern veneçolà, Nicolás Maduro, amb una bandera independentista. “De la mateixa manera que aïllen el dictador assassí de Veneçuela, a Puigdemont i Junqueras la resta de països també els aïllen i marginen”, ha reblat.

Albiol ha volgut concloure la seva intervenció enviant un missatge clar al president i al vicepresident del Govern català. “El Govern espanyol actuarà amb fermesa davant les amenaces”, ha assegurat, i ha afegit que tant Puigdemont com Junqueras haurien de “prendre nota del que li ha passat a l’expresident Artur Mas”.

Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau han estat inhabilitats com a resposta del Tribunal Constitucional a la convocatòria de la consulta del 9-N, tot i que la sentència encara no és ferma.