“És un irresponsable i un perill per a la convivència”. D’aquesta manera ha justificat el líder del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, la dimissió del president Quim Torra. Després de denunciar l’intent d’”assaltar el Parlament” d’aquest dilluns, el dirigent popular ha assenyalat que “el gran responsable” és el cap de l’executiu, que és “el capo dels CDR”.

En aquest sentit, Xavier Garcia Albiol ha avançat que, en el debat de política general que arrenca aquest dimarts, el PP presentarà una proposta de resolució que demana la dimissió del president de la Generalitat i la convocatòria de noves eleccions. “No pot continuar ni un segon més”, ha dit.

“És inadmissible que es dediqui a incitar perquè els CDR utilitzin la violència en totes les seves actuacions”, ha criticat en declaracions als passadissos del Parlament.

Per altra banda, el dirigent del PP també ha apuntat contra el govern espanyol de Pedro Sánchez, de qui ha dit no entendre el seu comportament. “Torra no és interlocutor de res, no representa la societat catalana”, ha advertit.

Finalment, Albiol ha avançat que no participaran de la votació sobre la suspensió dels diputats presos i exiliats, perquè “no ens correspon votar les decisions judicials”.