El portaveu del PP al Parlament català, Xavier García Albiol, ha dit avui que la detenció de l'alcaldessa de Berga és un exemple que la democràcia funciona. García Albiol ha participat avui en la III Escola de Formació de Noves Generacions de Palència amb una ponència sobre "les amenaces a la unitat d'Espanya" i s'ha centrat especialment en el desafiament independentista que actualment es viu a Catalunya. Albiol ha incidit que si, com ha fet l'alcaldessa de Berga, continuen insistint a "desafiar" i "desobeir" l'Estat de dret, aquest "té mesures contundents per posar cadascú al seu lloc".

García Albiol ha arguït que pel fet de ser de la CUP o ser independentista "un no pot fer el que li doni la gana" i per això li ha semblat bé que s'hagin pres mesures per obligar-la a presentar-se al jutjat. Però també ha advertit que l'arrest de l'alcaldessa de Berga és "un clar avís" per als independentistes, que, segons García Albiol, han de saber que, encara que segueixin instal·lats en la seva "realitat virtual", la realitat és que cal obeir l'Estat de dret.

"Al final la realitat s'acabarà imposant i la realitat, els agradi o no, és que Catalunya segueix formant part d'aquest gran projecte que és Espanya", ha defensat.