El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, ha negat aquest dilluns que hi hagi hagut reunions entre el Govern espanyol i el de la Generalitat: "El Govern no està mantenint reunions secretes amb ningú".

En roda de premsa, ha admès que hi pot haver converses entre administracions però a nivell de secretaries de ministeris i conselleries per resoldre qüestions que "en el seu dia a dia" afecten a la seva feina. Així, ha assegurat que la trobada a Barcelona de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, amb el vicepresident català, Oriol Junqueras, va ser "l'última negociació".

Albiol ha fet aquestes declaracions després que aquest cap de setmana el delegat del Govern, Enric Millo, assegurés que hi ha diàleg "a tots els nivells" amb trobades "no sempre a la llum pública". Les paraules del líder popular també arriben el mateix dia en què Santamaría i Junqueras tornen a coincidir a Barcelona, aquesta vegada en una entrega de premis. D'aquesta manera, també queda desmentida la versió que dóna El País a la seva edició d'avui assegurant que "la Generalitat accepta l'oferta de Rajoy per a Catalunya". 

"El que volem és que el Govern s'assegui a la taula, estigui disposat a trencar el bloqueig i estigui disposat a parlar dels problemes reals dels catalans", entre els quals ha citat la sanitat, els serveis socials, les infraestructures i el finançament.

Segons el popular, l'Estat té "una proposta constant sobre la taula" per tractar millores a Catalunya, però ha rebutjat que incloguin la celebració d'un referèndum que veu irrealitzable.

Així mateix, ha refusat que es plantegi "cap tipus de proposta que vagi en la línia de compensar la celebració d'un referèndum" o que posi en perill la integritat territorial i la sobirania espanyola, que ha recordat que és d'àmbit nacional.

Rebre el major nombre de refugiats

Preguntat per la manifestació a favor de l'acollida de refugiats de dissabte a Barcelona, organitzada per 'Casa nostra, casa vostra', ha expressat el seu respecte als participants i ha asseverat que des del PP català aposten per rebre "al major nombre de refugiats".

"Ara, en obrir les fronteres sense que hi hagi cap tipus de control, allà no serem", ha continuat Albiol, que s'ha mostrat sorprès per la participació del PSC i Cs en la marxa que demanava l'obertura de fronteres.

Ha defensat que l'acollida es faci "d'acord a les possibilitats reals" del país i que s'eviti la sobreocupació a determinats barris que comporti conflictes socials amb els veïns.

"Aquesta política de fronteres obertes i que entre tot el món pot crear un problema molt seriós de creixement de posicions feixistes i racistes", ha advertit.