El candidat del PPC per a les eleccions del 21-D, Xavier García Albiol, ha alertat aquest divendres que quedar per darrere de la CUP en els comicis seria "un autèntic descrèdit". Albiol ho ha argumentat dient que no pot ser que el partit que ha aplicat l'article 155 per tornar la "normalitat" a Catalunya quedi per darrere dels cupaires. “És inadmissible que el partit que ha aplicat el 155 aparegui per darrere la CUP a les enquestes”, ha dit molest. En aquesta línia, Albiol ha vertebrat el seu discurs en lloar el govern central per la feina feta a Catalunya, però ha advertit als seus votants: "Ens estem jugant que els de Puigdemont i la CUP no es puguin sentir victoriosos després de tot". 

En un acte a Càritas de Badalona, Albiol ha aprofitat la situació per acusar el govern de Puigdemont d’haver prioritzat el “procés” per sobre “els més necessitats”. Remarcant polítiques socials, ha reforçat la idea d'iniciar una nova etapa de govern i que "per sobre la independència hi ha la llei de dependència, i per sobre el procés hi ha els esforços de 470.000 persones que no tenen feina". 

En aquest sentit, ha destacat una bateria de mesures socials que la seva formació vol implementar si governa, com una desgravació de fins al 30% de les despeses de guarderia, una reducció de l’IRPF per a despeses escolars de fins al 15% i una política de deducció de les taxes universitàries.