Nous àudios de l'excomissari Villarejo. El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, en un dinar el 4 de novembre de 2014 amb l'excomissari José Manuel Villarejo va explicar quines eren les seves intencions de cara a la consulta del 9-N. Andreu era partidari de deixar fer la consulta per després detenir el que aleshores era president de la Generalitat, Artur Mas. Villarejo va gravar aquest dinar amb Andreu en el qual estaven acompanyats del cap del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), José Luís Olivera, amb el president de La Razón, Mauricio Casals, i amb l'empresari Adrián de la Joya. Ara, el diari digital El món, ha tret a la llum els àudios d'aquesta conversa, que es va produir el mateix dia en el qual Villarejo confessava a Andreu que la polèmica pel compte fals de Xavier Trias a Suïssa havia estat orquestrada per l'anomenada policia patriòtica.

El dia que es va fer aquest dinar, el Tribunal Constitucional ja havia suspès la consulta del 9-N, una decisió que els membres de taula comenten mentre llegeixen la carta per triar el dinar. Altres de les qüestions que tracten són la manca de tertulians de dretes per contrarestar la presència i l'èxit televisiu que en aquell moment tenia Podemos. Tots els comensals consideraven que prohibir la consulta era un error, i que calia restar-hi valor. El magistrat Andreu anava un pas més enllà assegurant que el que s'havia de fer era deixar seguir la consulta, titllant-la de "pallassada", i després citar a declarar Artur Mas. La resposta de la resta és que Mas buscava "ser un màrtir". 

Noms falsos per votar el 9-N

Durant el dinar, els comensals parlen irònicament de la consulta, i se sent com el comissari Olivera lamenta que, tot i que s'hi ha apuntat, "no podrà votar". Villarejo continua amb la conversa preguntant-li si han prohibit la consulta, quan li confirmen que sí, torna a considerar-ho un error, ja que la qualifica "d'una festa campera". Malgrat això, continua fent broma i li pregunta a Olivera si s'ha apuntat per votar sota el nom de "Bob Esponja" o de "la rateta presumida". Olivera assegura que s'ha apuntat amb el nom de "Santiago Bernabéu. Hi ha 500.000 noms apuntats, i deu són meus", riu. També hi ha temps de fer conya amb el cap de la prefectura de la policia espanyola a Catalunya, Agustín Castro, diu que l'han pressionat tant que li ha entrat depressió i està al llit "fa quatre mesos que no surt del llit". Tot i ser un company, a la taula se senten rialles generalitzades. 

Deixar fer el 9-N

En aquesta part de la conversa, és el torn del jutge Andreu, que també considera un error suspendre la consulta, "jo crec que hauria estat més ridícul deixar-los fer", a més, compara la situació amb Euskadi. Parlen de diferents qüestions entre elles "els brindis pels presos", assegurant que abans els prohibien i ara "es muntaven campionats de mus. És una ximpleria perseguir-los". En canvi, si convenia calia detenir els que, en aquests actes, sempre vigilats per la policia, havien comès una suposada “il·legalitat”. L'excap del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), José Luís Olivera, assenyala que Mas busca convertir-se en una víctima, per evitar aquesta situació, el magistrat planteja una altra opció: "se'l deté i se'l cita a declarar", la resta de la taula comenten que això podria crear suspicàcies.