La candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha advertit que Junts "té una deriva cada vegada més trumpista" i ha demanat a ERC que "deixi de despistar" i aposti per un tripartit d'esquerres.

En un acte sense públic a la seu dels comuns, Albiach ha lamentat que els republicans vulguin "tornar a pactar amb la dreta", en referència a Junts i ha fet una crida a participar en les eleccions perquè, com ha advertit, "si no es va a votar, tot es queda igual". "Si votem, canviarà el govern, les prioritats, el país i podrem respirar futur", ha insistit. Segons ella, la clau per aconseguir el "canvi" que proposen és que els comuns siguin "forts".

De la mateixa manera, ha acusat PSC i ERC de "despistar i marejar" i els ha demanat que siguin "honestos" i anticipin pactes. Segons creu, els socialistes no ho fan perquè "van a la caça del vot de Ciutadans", mentre que ERC "vol una fórmula que ja ha vist que ha fracassat i insisteix a tornar a pactar amb una dreta independentista que té una deriva cada vegada més trumpista".

Albiach ha assegurat que els comuns "van de cara" i ha avisat que la gent d'esquerres del país "no entendria mai" que "per la incapacitat d'arribar a acords" es repeteixi "el desgovern" de Junts.

Colau confia a superar els vetos d'ERC i PSC

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confiat que es pugui "superar" els vetos d'ERC i PSC i ha recordat que això ha passat tant a l'Estat amb els pressupostos generals com a Barcelona amb els comptes municipals. "Han deixat de mirar a les seves respectives dretes i han mirat a l'esquerra perquè nosaltres teníem força", ha insistit.

Segons Colau, un govern d'esquerres és "l'única alternativa possible" i ha criticat que "fa molt temps que a l'altra banda de la plaça Sant Jaume" el consistori barceloní "no hi troba interlocutors".


"Inoperància" de Chakir El Homrani

També ha assistit a l'acte el número 2 per Barcelona, Joan Carles Gallego, que ha reivindicat els comuns com a "força de govern" i ha apostat per fer un pla de recuperació i reconstrucció a Catalunya, amb implicació d'empreses, sindicats, administracions locals i consens polític.

D'altra banda, ha dit que "tothom és capaç de fer una comparació" entre la tasca de Yolanda Díaz al capdavant del ministeri Treball a l'Estat i "la inoperància" de la conselleria de Chakir El Homrani.

Per la seva banda, la candidata per Girona, Rosa Lluch, ha recordat que en els darrers comicis els comuns no van obtenir representació a la demarcació de Girona i ha demanat que els gironins "tornin a tenir la veu dels comuns al Parlament".

 

Imatge principal, Jéssica Albiach / EFE