La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha aplaudit la suspensió de la inversió de 1.700 milions del govern espanyol a l'aeroport del Prat, i ho ha definit com una "victòria social i climàtica".

En una piulada, Albiach ha assegurat que l'aturada del projecte ha estat "gràcies a la mobilització popular". La líder dels comuns al Parlament ha demanat al Govern de la Generalitat que "certifiqui" el 'no' a l'ampliació, després que l'executiu del PSOE i Podemos ha suspès la inversió.

Albiach

Al govern espanyol existia una evident divisió respecte a aquesta inversió, ja que Unidas Podemos hi estava en contra. Al final ha aconseguit imposar la seva posició, en una jugada que ha acceptat el president espanyol, Pedro Sánchez, mentre aquest culpa de la situació al govern català.

Després de setmanes de discussions i malentesos, el govern espanyol ha decidit suspendre l'ampliació de l'aeroport del Prat. En una roda de premsa, la ministra de Transports del govern espanyol, Raquel Sánchez, ha anunciat que suspenen la inversió de 1.700 milions d'euros per a l'aeroport de Barcelona després de la negativa del Govern a donar suport al projecte presentat per Aena.

La suspensió de la inversió per ampliar el Prat arriba després que el dos d'agost, la ministra i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, pactessin l'ampliació de la infraestructura, però el punt de la discòrdia ha arribat en l'ampliació de la tercera pista, que segons el projecte hauria d'envair l'espai natural protegit del delta del Llobregat, punt on no hi estaven d'acord ni el Govern ni Unidas Podemos, soci al govern espanyol.

En la seva compareixença, la ministra Sánchez ha acusat al Govern de trencar el pacte del passat dos d'agost i de canviar de posicionaments. Per això, ha argumentat que l'Executiu espanyol "no imposarà" cap ampliació a Catalunya si no hi ha cap acord ni consens. Ara bé, Sánchez ha assegurat que seguiran amb la mà estesa per tal d'ampliar l'aeroport del Prat i per portar a terme els plans directors per als aeroports de Reus i Girona. 

Durant la seva intervenció, Sánchez ha retret que les declaracions públiques tant de Pere Aragonès, com de la portaveu de l'Executiu, Patrícia Plaja, han sorprès molt el govern espanyol. A més, també ha assenyalat que el projecte no té un suport nítid, de fet ni el seu soci de govern, Unidas Podemos, no estava d'acord en el projecte.