"No signarem cap acord de pressupostos que doni l’esquena a la situació límit que té l'atenció primària a Catalunya". Així de contundent s'ha mostrat la presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, aquest dissabte en un acte dels comuns a Granollers, on ha advertit que "si el Govern no es mou en sanitat, no ens tremolarà el pols", en aquest sentit, ha asseverat que "ERC no es pot equivocar en aquesta matèria". La líder dels comuns ha recalcat que Catalunya no es pot permetre el luxe de tenir uns pressupostos que donin l'esquena a les necessitats de la ciutadania quant a la sanitat pública, i ha recordat és "la segona comunitat autònoma que menys inverteix en salut pública". "Els CAPs estan atenent un 25% més i tenen els mateixos recursos", ha retret. Albiach ha lamentat que "el drama de la nostra sanitat és que molts hospitals estan en mans privades i que molts estan fent negoci d'aquest model", per aquesta raó ha fet una crida "aturar els peus a tots aquells que s'estan forrant" gràcies a aquest sistema. 

Regulació dels preus dels lloguers

Jéssica Albiach també ha aprofitat per reclamar al PSOE la regulació del preu dels lloguers i limitar el preu dels aliments. Albiach s'ha dirigit al president espanyol, Pedro Sánchez, que diumenge serà a Barcelona, per dir-li que "si està preocupat pels barcelonins, el millor que pot fer és estar al costat de l'alcaldessa", Ada Colau, perquè "l'habitatge no és una mercaderia". La líder dels comuns s'ha mostrat contundent contra el PSOE afirmant que "si no tenim els lloguers regulats, és perquè el partit socialista no ha volgut". Davant d'això, ha assegurat que la "pròxima parada" de l'executiu espanyol ha de ser "la regulació del preu dels lloguers i la cistella d'aliments".

Amb tot, Albiach ha celebrat els passos endavant que està fent el govern espanyol amb l'aprovació de "180 lleis que estan transformant Espanya". I ha lloat les esmenes a la reforma del Codi Penal per protegir el dret a la protesta pacífica que ha presentat la seva formació. La líder dels comuns ha contraposat les fites aconseguides per la seva formació en l'executiu espanyol, amb "la inacció i la paràlisi de l'actual Govern català", que "només ha aprovat una única llei". Davant d'aquesta situació, Albiach ha assenyalat que estan negociant "els primers acords" que impliquen allargar la rebaixa del preu del transport públic i un "pla ambiciós de renovables".