La Fiscalia ha presentat una denúncia per enaltiment del terrorisme contra quatre membres de l'organització independentista Poble Lliure, que forma part de la CUP, entre ells el diputat d'aquesta formació al Parlament Albert Botran.

Segons ha informat Poble Lliure en un comunicat, la denúncia està relacionada amb un acte celebrat el febrer passat a la localitat de Castelló de Farfanya (Noguera) en reconeixement a qui fora militant independentista Julià Babia, mort en accident de trànsit fa 30 anys, i que, segons EFE, presumptament estava vinculat a Terra Lliure.

Arran de l'escrit de la Fiscalia, l'Audiència Nacional ja ha citat a declarar els denunciats Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure, i els militants Ferran Dalmau i Toni Casserras.

El que encara no ha estat citat, per la seva condició d'aforat, és el diputat Albert Botran, ja que en el seu cas la competència d'aquesta investigació correspondria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Poble Lliure ha emmarcat la denúncia i l'actitud de la Fiscalia i de l'Audiència Nacional "en el context d'espiral repressiva que viu aquests dies el poble català".

En aquest sentit, el seu portaveu Guillem Fuster ha assegurat que "aquestes actuacions jurídic-repressives són una nova i flagrant mostra d'atac al dret fonamental a la llibertat d'expressió que posa una vegada més de manifest el caràcter intrínsecament autoritari i demofòbic de l'Estat espanyol".