L'independentisme es troba immers en una etapa d'anàlisi, revisió i redisseny de l'estratègia. La ciutadania persevera en la mobilització a l'espera que els partits siguin capaços de traçar un nou camí. Aquí s'emmarca la ronda de contactes del president de la Generalitat amb les formacions i entitats sobiranistes. Aquest dimecres s'ha vist amb Som Alternativa, d'Albano Dante Fachin

Durant aquestes trobades, que ja ha fet amb ERC, la CUP, els Comuns, l'ANC i Òmnium, Quim Torra escolta les propostes dels seus interlocutors. I avui, des de Som Alternativa, Fachin, Marta Sibina i Laura Habas li han advertit que la resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes no pot ser la convocatòria d'eleccions autonòmiques. 

En la línia del que recollien al seu programa electoral, Som Alternativa ha insistit en la necessitat de mantenir l'estratègia de confrontació amb l'Estat espanyol, de seguir posant-lo contra les cordes i de trobar la manera de reconnectar amb la ciutadania per "tornar-ho a fer", tornar a autoorganitzar-se civil i institucionalment, com va passar l'1-O. 

El passat 28-A, el dia de les eleccions generals, el Front Republicà va recollir 113.008 vots i va quedar-se a les portes d'obtenir representació al Congrés. Aquella coalició electoral agrupava el partit de Fachin Som Alternativa, el partit Pirata i Poble Lliure, una de les organitzacions que formen part de la presa de decisions de la CUP.