L'exconsellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut al FQAs que s'esperava seguir al capdavant de la Conselleria de Salut. “M’esperava poder continuar al govern. No hem tingut mai la sensació d’estar en funcions, sempre havíem dit que encara teníem energia”, ha assegurat l'exconsellera. Davant la pregunta sobre si li sap greu que Esquerra Republicana (ERC) es quedi sense aquest Departament Vergés ha respost sense dubte que "sí". La diputada d'ERC al Parlament ha explicat que va ser Pere Aragonès qui li va comunicar la decisió. 

Vergés no ha amagat la seva decepció per abandonar la conselleria de Salut, de la qual no estava ni molt menys esgotada. "Molta gent em demanava: encara tens energia? I jo deia que sí, perquè tinc equip". L'exconsellera ha subratllat el seu respecte i admiració cap a l'equip que la va acompanyar durant el seu mandat. 

Malgrat tot, ha remarcat que està contenta de la formació d'un nou Govern, en el qual no es veia participant en cap altra conselleria. "No imaginava continuar en una altra conselleria que no fos Salut, tampoc ho volia", ha assegurat l'exconsellera. Vergés ha confirmat que es troba còmode tornant als seus orígens: ser una diputada del Parlament de Catalunya. 

Segell i projectes

Entre els motius que han fet que Vergés li sàpiga greu deixar el Departament és abandonar el projecte que havia iniciat, que ha definit com "amb una ideologia d'esquerres". L'exconsellera ha remarcat que el seu equip tenia una perspectiva i un segell propis basats en: els professionals, l'atenció primària i la perspectiva de gènere. 

Vergés és conscient que ara és el torn del seu successor, Josep Maria Argimon, fixar els seus propis objectius i prioritats. L'exconsellera ha reconegut que quan van ser el traspàs de carteres no va donar cap consell al nou conseller "perquè ja ho sap perfectament, formava part de l'equip, un punt molt a favor seu", ha alabat.  

L'exconsellera considera que Argimon entoma la conselleria en un moment en què la pandèmia ja està molt encarrilada, però quan segueixen havent-hi molts fronts oberts. Des del seu punt de vista són: la salut mental, l'atenció primària, l'agència de salut i la gent jove. "Els hem trencat molt la vida i crec que han fet molt esforç per protegir la gent gran. Els hi hem de retornar d’alguna manera, escoltant-los", ha conclòs Vergés. 

 

Imatge principal: Pere Aragonès i Alba Vergés durant un Ple al Parlament de Catalunya / ACN