Ajuntaments d'arreu de Catalunya han volgut mostrar el seu suport i solidaritat amb l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, detinguda i traslladada a dependències judicials aquest divendres per no haver volgut declarar sobre el cas de l'estelada que lluïa l'Ajuntament durant el 27-S i el 20-D.

Els consistoris que han penjat la bandera independentista fins ara són Caldes de Montbui, Riudaura, Cerdanyola, Martorelles, Puigverd, Sarrià de Ter, Verges, Masnou, Campins, Cervera i Teià. Asseguren que ho fan "en defensa de la democràcia i la llibertat" i en contra de la "judicialització de la política i l'assetjament dels càrrecs electes". Alguns alcaldes, com Ignasi Sabater de Verges, animen la resta de ciutadans a penjar també l'estelada als balcons de casa seva.  

La façana de l'Ajuntament de Berga, per la seva banda, continua lluint la bandera estelada que ha estat l'arrel de tota la polèmica.

Sabadell despenja l'espanyola

El govern municipal de Sabadell, encapçalat per ERC, no ha penjat l'estelada però sí que ha despenjat la bandera espanyola de l'Ajuntament per mostrar el seu suport a l'alcaldessa de Berga. Des de Crida per Sabadell, confluència que integra la CUP, s'ha fet una crida a la desobediència política.