Segueix la polèmica a Ripoll per la seva festa major, que se celebra aquest cap de setmana. Ara, l'ajuntament ha decidit no autoritzar la festa alternativa que té previst celebrar-se dijous i divendres al Casal Popular La Metxa. A través d'un comunicat, els impulsors de la festa han denunciat que se'ls "ha prohibit" fer-la i que el consistori ha denegat la seva petició. Els organitzadors titllen la mesura de "censura", mentre que el consistori ha defensat que no tenen el vistiplau de la Comissió de Festes i que, per tant, no es pot "autoritzar" perquè no formen part de la programació oficial.

Fonts de l'Ajuntament han explicat a l'ACN que els organitzadors "han anat per lliure" i que tenen la intenció de realitzar una sèrie d'actes que no compten amb autorització. "Tot el que no estigui dins de La Comi, la comissió de festes, no està dins del marc de la festa major", diuen, alhora que els retreuen no haver-s'hi posat en contacte. En aquest sentit, detallen que les activitats que es volen dur a terme haurien de compartir espai amb altres actes oficials programats. Subratllen que altres entitats també faran actes dins la programació oficial perquè s'han consensuat amb La Comi, un fet que no s'ha donat amb la festa alternativa impulsada pel casal.  

Festa major alternativa

L'espai autogestionat anticapitalista i antifeixista ha programat actes com ara un sopar popular i concerts coincidint amb la festa major. A més, els organitzadors de la festa major alternativa han il·lustrat els actes amb un fragment versionat del cartell censurat de la festa major. El Casal Popular la Metxa acusen l'ajuntament d'haver-los censurat i adverteixen que tal com han fet altres anys, es van presentar les instàncies a l'ajuntament per demanar l'ocupació d'espai públic on s'explicaven totes les activitats concentrades en dos dies. "No hi ha res a amagar, tot s'ha anunciat", afirmen.

En el comunicat emès, els organitzadors lamenten que no saben "si el que no els agrada és ser un espai autogestionat, un espai crític, un espai anticapitalista, un espai antifeixista, un espai feminista. O potser el que no els agrada a Aliança Catalana és que ningú pensi com ells". Sobre el fet de no haver comptat amb "l'aval de la Comi", han afirmat que "no creuen que la comissió de festes hagi de tenir només la paraula del que es fa a la festa major" i reivindiquen que "tot col·lectiu ha de poder organitzar actes aquests dies i no només La Comi". Els membres del casal han recordat que els anteriors membres de La Comi van dimitir en bloc després de l'arribada de Sílvia Orriols al consistori. Des de l'entitat, asseguren que una part de la nova comissió "comparteixen el marc ideològic" d'AC, i per tant consideren que és "un cas més de repressió ideològica". Quan el consistori estava en mans de Junts per Catalunya l'any 2017, també es va prohibir realitzar aquesta festa major alternativa, però es va celebrar igualment, és per això que els organitzadors fan una crida a tota la ciutadania a participar en la festa.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!