El corresponsal de The New York Times, Raphael Minder, ha pronosticat que l'independentisme català acollirà bé el resultat de les eleccions britàniques, per la victòria del Partit Nacional Escocès que rellança l'aposta per un referèndum sobre la independència.

"Per a Espanya, un resultat important de les eleccions britàniques és l'aclaparadora victòria nacionalista a Escòcia. Sturgeon ja està apel·lant a un altre referèndum sobre la independència. Sens dubte, el moviment independentista català ho acollirà amb satisfacció", ha indicat.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, no ha tingut inconvenient a parlar aquest vespre amb la ministra principal escocesa, l'endemà de les eleccions causades pel Brexit, davant l'evidència que Anglaterra i Escòcia hi mantenen posicions enfrontades. Sturgeon ha aprofitat per recordar a Johnson que el poble escocès ha dictat el "mandat" d'un referèndum i que aquest "ha de ser respectat".

Johnson, en canvi, s'ha oposat per ara al referèndum escocès, i així ho ha transmès en un comunicat. "El primer ministre ha deixat clar que segueix oposant-se a un segon referèndum sobre la independència, igual que la majoria dels escocesos, que no volen tornar a la divisió i a la incertesa", ha assegurat. 

Sturgeon ha respost que cal respectar el que han decidit els electors. "He deixat clar que s'ha de respectar el mandat de donar a les persones la possibilitat d'elegir, de la mateixa manera que ell espera que es respecti el seu mandat", ha indicat.