La televisió France3 ha mostrat en un reportatge la presentació ahir dijous de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord. Segons la televisió francesa, la sala del cinema Castillet es va omplir "com un ou" per assistir a l'acte, i hi van ser presents càrrecs electes nordcatalans "tant de dretes com d'esquerres".

En el reportatge s'entrevista el cantautor Lluís Llach, present a la presentació, que va indicar que tenen molt interès a fer arribar a França el "missatge democràtic" dels catalans. "Que França entengui que, malgrat el seu centralisme, amb el qual molts no estem d'acord, té també la tradició democràtica republicana més antiga d'Europa. I volem fer entendre que el nacionalisme català no és un nacionalisme hitlerià, sinó un nacionalisme que lluita per les llibertats democràtiques", va apuntar.

El vicepresident de la delegació, l'escriptor Joan Lluís Lluís, va anunciar que difondran per tota la Catalunya Nord què és el Consell per la República, i que l'aposta independentista de Catalunya "és un procés democràtic i pacífic".