El jutjat d'instrucció 24 de Barcelona, que ha instruït la causa contra Tamara Carrasco, la membre dels CDR investigada per desordres públics, ha aixecat el seu confinament a Viladecans, al Baix Llobregat, dictat per l'Audiència Nacional.

Salellas advocats ha fet públic l'escrit de l'aixecament de la mesura cautelar. 

Carrasco finalment no va ser acusada de terrorisme, delicte que en un principi se li imputava, i per això el jutjat considera ara "desproporcionada" la mesura cautelar imposada en el seu dia. Aquesta li ha impedit durant un any i un mes sortir del seu municipi, si no era amb permisos puntuals sol·licitats expressament o per anar a treballar. 

El jutjat al·lega que "ha desaparegut la causa que en el seu moment l'havia pogut motivar", que ha derivat en un presumpte delicte de desordres públics. L'activista ha recuperat aquest dimarts, per tant, la seva llibertat de desplaçament.

El seu advocat, Benet Salellas, va demanar l'aixecament el 10 de maig. El seu argument era el mateix que recull la decisió del jutge, que la mesura cautelar no era proporcional al context actual.

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha celebrat l'aixecament del confinament de Carrasco però ha alertat que "l'alegria d'aquest moment" no anul·li mai la "injustícia" de la qual Carrasco ha estat víctima.

La membre dels CDR està acusada, segons el jutjat d'instrucció, per l'enviament d'un àudio als seus contactes en què donava detalls de la convocatòria d'una vaga general indefinida arran de la detenció del president Carles Puigdemont.

La mobilització es va materialitzar amb talls de carreteres i l'aixecament de les barreres en alguns peatges per Setmana Santa.

La última gran manifestació de suport a Carrasco va ser el 10 d'abril a Viladecans, quan feia un any del seu confinament i del de l'activista exiliat a Bèlgica Adrià Carrasco.