L'artista i activista dissident xinès Ai Weiwei ha visitat els presos independentistes a Lledoners. Sortint ha qualificat la seva situació d'"inacceptable, perquè viola completament el que significa essencial d'una societat democràtica".

En un vídeo publicat en el Twitter d'Òmnium Cultural aquest dilluns, l'activista ha explicat que ha conegut el líder d'aquesta organització, Jordi Cuixart, de qui ha dit que té "un esperit meravellós" i ha valorat que la presó l'està fent més fort. "Crec que és bastant irònic que en aquest moment a Europa es puguin tenir presos polítics durant més d'un any i sense judici", ha defensat Weiwei.

En resposta al vídeo, el líder d'Òmnium ha assegurat a Twitter: "L'estat reprimeix la dissidència política i intenta empresonar les idees, però la cultura és invencible", després del que ha agraït la visita de Weiwei i ha desitjat llarga vida al seu art "provocador i compromès".

El president a l'exili, Carles Puigdemont, també ha expressat en aquesta xarxa social el seu agraïment a l'artista per exposar el seu compromís amb la llibertat i la democràcia: "El teu exemple ens inspira", ha apuntat.