Diputats alemanys de la CDU, de Die Linke i dels Verds al Bundestag han estat espiats pels serveis secrets espanyols, segons assenyala el diari alemany Telepolis. El mitjà afirma que a més dels diputats de Die Linke "com a mínim la vicepresidenta del grup dels Verds, Katja Dörner, i el cap de l'oficina de relacions exteriors de la CDU, Bertil Wenger, també han estat sota l'escrutini espanyol".

Telepolis recorda en aquest sentit la demanda que ha presentat la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, a la justícia d'aquell país, on acusa el ministeri d'Afers Exteriors espanyol, dirigit per Josep Borrell, de pràctiques d'espionatge.

Telepolis

Procés alemany de denúncia contra agents dels serveis secrets espanyols, titula Telepolis.

A més el diari assegura que l'ambaixada espanyola va contactar amb diversos partits, inclosos els ultres de l'AfD, per intentar frenar la moció a favor de Catalunya que havia presentat Die Linke, i que finalment no va prosperar. "El quadre complet suggereix com l'ambaixada espanyola a Berlín va treballar al costat dels "extremistes de dreta" de l'AfD, i també amb l'exlíder de l'SPD, Martin Schulz i el dirigent del grup parlamentari socialdemòcrata Rolf Mützenich per evitar la iniciativa de Die Linke", apunta.

Telepolis recorda que s'han detectat situacions similars al Regne Unit i a Suïssa.