L'agència alemanya de notícies Deutsche Presse Agentur (DPA) ha advertit que el govern de Catalunya no acceptarà la condemna dels independentistes pel cas 1-O. L'agència s'ha fet ressò de les paraules del president Quim Torra, que aquest matí ja ha avançat que el Govern "no acceptarà cap veredicte que no sigui l'absolució dels condemnats". La DPA ha recordat que Torra ha tornat a demanar la llibertat per als polítics que son "injustament" a l'exili, incloent-hi el president Carles Puigdemont. 

També ha afirmat que, després d'un any de presó preventiva, el Tribunal Suprem va decidir dijous que els 18 líders independentistes seran jutjats per delictes de rebel·lió, desobediència i malversació de fons públics.Tot i que encara no hi ha data per al judici, l'agència diu que podria ser a principis del 2019. 

La DPA ha destacat que des que el govern d'Espanya va irrompre a l'administració catalana amb el 155, nou polítics i líders socials catalans estan en presó preventiva. Alguns d'ells, subratlla, estan empresonats tot i haver estat elegits democràticament en les eleccions del mes de desembre passat.