Més de 300 advocats han elaborat un manifest on denuncien el desprestigi i la pèrdua d’autoritat moral del poder judicial i insten els col·legis de l’Advocacia de Catalunya i el Consell de Col·legis a demanar la reprovació del president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, així com la reprovació i cessament del president de la sala tercera del Suprem, Luis María Díez Picazo Giménez.

El manifest destaca que en les darreres setmanes ha quedat ben palesa la manca d’independència del Tribunal Suprem, fet que ha “arruïnat tot el prestigi jurídic i l’autoritat moral que cal exigir al poder judicial”.

Els lletrats que han signat el document consideren que davant aquesta “continuada i persistent degradació” dels més alts òrgans judicials han de vetllar “pel prestigi i l’honor de la justícia”.

Informe Greco

El text també exigeix l’acompliment “íntegre” de les recomanacions de l’informe Greco del Consell d’Europa sobre la prevenció de la corrupció de parlamentaris, jutges i fiscals. Posen una especial atenció pel que fa a la tria transparent dels òrgans de govern dels jutges i dels alts càrrecs de l‘administració de justícia.

Així, a banda de la reprovació de Lesmes i la reprovació i cessament de Díez Picazo, reclamen que el nou president del CGPJ i del Suprem sigui nomenat “lliurement i democràticament” pels vocals del Consell, tal com recomana el Consell d’Europa.

advocats