L'advocada dels set CDR empresonats acusats per terrorisme, Eva Pous, que forma part d'Alerta Solidària, va assegurar aquest dissabte que els advocats de la defensa creuen que als presos se'ls està aplicant la mateixa política de dispersió que als presos d'ETA, ja que estan a Soto del Real i no a Catalunya.

Alhora, Pous va assegurar en una entrevista al FAQS de TV3 que segons les informacions que els han transmès els familiars, institucions penitenciàries estaria aplicant el règim FIES3 als set CDR. Aquest règim penitenciari restringeix molts drets als interns com el control de totes les comunicacions, incloses les que tenen amb els advocats, o el control de tots els paquets que reben. De fet Pous ha apuntat que un dels presos està en aïllament i que un encara no ha rebut la roba.

Quins fets que s'imputen?

Tot i portar ja més d'una setmana empresonats, Pous recorda en la mateixa entrevista que els advocats encara no coneixen els fets concrets que s'imputen als set empresonats ja que de moment la investigació està sota secret de sumari i ha comentat que sembla que els mitjans de comunicació sàpiguen més coses sobre el cas que les defenses, alhora que també ha assegurat que no li donen cap credibilitat a les filtracions que s'estan fent.

En la mateixa línia, Pous també sentència que l'Audiència Nacional està intentant "forçar la legislació" al màxim com per exemple amb el cas la hipòtesi que s'ha plantejat de la reunió amb la germana del president Carles Puigdemont, sobre la que ha assegurat que en cas d'haver-se produït, reunir-se mai pot implicar un delicte de terrorisme.

En llibertat, però acusats del mateix

Sobre els dos CDR que van ser detinguts , però posats en llibertat el mateix dia, Pous ha assegurat que també estan acusats de terrorisme, però segons el que saben, la Guàrdia Civil no tenia indicis de cap delicte. En aquest punt, l'advocada d'Alerta Solidària, es pregunta si aleshores "s'hauria d'haver esbotzat una porta de matinada" i haver-se practicat les dues detencions.

Pous, també ha assegurat que, tot i el temps que porten en presó preventiva, no tots els advocats han pogut visitar els seus clients i que ho estan fent per torns, ja que el fet que estiguin a Madrid també dificulta el contacte amb els set presos. Alhora, també ha assegurat que amb el canvi dels dos advocats d'ofici, només s'estan trobant traves.