El Consell de l'Advocacia Catalana ha lliurat aquest dijous al jurista i exconseller de Justícia Carles Mundó el XIIè Premi Agustí Juandó i Royo, un guardó instaurat l'any 2004 per reconèixer persones o entitats que s'han distingit per la defensa i promoció de la llengua catalana en l'àmbit jurídic administratiu. El jurat ha destacat la tasca "incansable" de Mundó en favor de la normalització de l'ús del català en l'àmbit de la justícia. El pla pilot 2016-2017 per afavorir la presentació dels escrits en llengua catalana als jutjats, impulsat pel Departament de Justícia durant el mandat de Mundó forma part d'aquest reconeixement. L'anul·lació dels judicis polítics a les víctimes del franquisme, en aplicació de la llei de reparació de les víctimes, és un altre dels mèrits que li han estat reconeguts.

A l'acte de lliurament del premi, que s'ha dut a terme al Mas l'Esperança de Gurb, han intervingut el president del Consell de l'Advocacia Catalana i degà del Col·legi d'Advocats de Mataró, Julio J. Naveira; el president de la Comissió de Llengua del Consell i degà del Col·legi d'Advocats de Vic, Joan Riera; el Secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia del Departament de Justícia, Joan Domènech Abad, i l'alcalde de Gurb, Joan Roca. També ha comptat amb l'assistència dels degans dels Col·legis d'Advocats catalans, membres de la Comissió de Llengua del Consell i diverses personalitats de l'àmbit jurídic i social, a banda de familiars i amics del guardonat.

Des de la seva instauració, l'any 2004, diverses persones i entitats han estat reconegudes amb aquest premi. L’any 2005 van ser premiats el Jutge de Pau d'Anglès, Pere Figuereda, i el d'Arbúcies, Josep Maria Iglesies. El 2006 es va lliurar als advocats Sebastià Frau i Mercè Teodoro. L'any 2007 el van rebre els notaris de Barcelona Lluís Jou i Eladi Crehuet, juntament amb el de Girona Joan Bernà. El magistrat balear Gabriel Fiol va ser distingit el 2008, mentre que el 2009 se'l va endur el Col·legi d'Advocats dels Pirineus Orientals.

L'any 2010 va ser per a l'advocada de Lleida Antònia Forrellad, mentre que el 2011 el van atorgar al fiscal de Medi Ambient de Tarragona José Ignacio Monreal. El 2013 el va rebre el jutge de Manresa José Manuel del Amo. El 2014, l'advocat mallorquí Francesc Riera. El 2016 l'advocat barceloní Pere Cuxart. I el 2017 l'advocat gironí Joan Geli Rissech.