L'Advocacia de l'Estat s'ha oposat a què el Tribunal Suprem deixi en llibertat provisional els acusats del procés que han sol·licitat sortir de presó després d'acabar la vista oral del judici, aquesta vegada en línia amb el rebuig que també ha mostrat la Fiscalia.

L'Advocacia ha explicat a Efe que, com el ministeri públic, aquest organisme ha demanat a la Sala que desestimi les peticions que havien presentat els acusats al·legant que ja no calia assegurar la seva presència a la vista i que no existeix risc de fuga pel seu arrelament familiar.

L'Advocacia rebat aquests arguments i recorda que, tot i que la vista oral va acabar la setmana passada, no ha acabat el procés penal, ja que els jutges del Suprem encara han de deliberar i dictar sentència. Aquest organisme es remet a més a la doctrina marcada pel mateix Tribunal Suprem en denegar en successives ocasions al llarg dels últims mesos les peticions de llibertat formulades pels dirigents independentistes acusats.

L'alt tribunal sosté que no han variat les circumstàncies per les quals es va decretar en un primer moment la presó preventiva dels acusats: el risc de fuga i de reiteració delictiva.

L'Advocacia rebutja també que es pugui al·legar l'informe del grup de treball de l'ONU que va qualificar d'"arbitrària" la presó preventiva de diversos dels acusats; subratlla que no es tracta d'un document vinculant i defensa que aquest grup no és un comitè de Nacions Unides.