L'advocacia de l'Estat no considera necessari publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la inhabilitació del fins a aquest dilluns president de la Generalitat Quim Torra, segons ha confirmat l'ACN. La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha dit a primera hora de la tarda que el govern espanyol estudiava si legalment era "imprescindible i necessari" fer aquesta publicació, i ha concretat que la qüestió estava en mans de l'Advocacia de l'Estat.

Els serveis jurídics del govern espanyol es decanten ara per l'opció de no publicar el cessament. En canvi, el Govern s'ha dirigit a l'executiu espanyol per demanar-li la previsió de la publicació del cessament, ja que, segons un informe jurídic de la Generalitat, és el pas previ per impulsar un decret de substitució.

Dubtes a La Moncloa

El principal embolic de La Moncloa amb la inhabilitació de Quim Torra és un aspecte que hauria de ser secundari: la publicació del cessament al Butlletí Oficial de l'Estat. Des del govern espanyol avançaven aquest migdia, després del Consell de Ministres, que els seus serveis jurídics estaven estudiant si realment és "necessari legalment" fer aquest pas o se'l poden estalviar, davant la perplexitat del Parlament i la Generalitat. Per la resta, l'executiu de Pedro Sánchez sembla haver passat pàgina del mandat de Torra. Avui, la portaveu María Jesús Montero ha tornat a allargar la mà a ERC per negociar els pressupostos i al conjunt de l'independentisme per tornar a reunir la taula de diàleg, fins i tot estant en funcions.