El president d'Adif, Gonzalo Ferre, ha assegurat que són els Mossos d'Esquadra els que haurien d'evitar que no s'accedís a zones com l'estació abandonada de Vilanova Bifurcació, on s'ha originat l'incendi que ha afectat la xarxa de Rodalies aquesta matinada.

Ferre ha acceptat que "hi ha zones on no hi ha un excessiu control" i que, per aquest motiu, necessiten l'ajuda de les forces d'ordre públic perquè es respectin les prohibicions d'accés. "Només així funcionem bé", ha assegurat. Segons Adif, l'empresa ja havia denunciat la situació anteriorment als Mossos perquè els ajudessin.

El cap de l'empresa ferroviària no entén com "tan poc material" ha pogut crear un fum "tan important per envair totes les nostres instal·lacions". Segons la seva valoració després de visitar el lloc dels fets, "no dóna la sensació que cap indigent ho utilitzi com a lloc per viure", tot i que sí que és veritat que hi ha persones que hi entren.

Un cul-de-sac

El foc s'ha originat a l'antiga estació de Vilanova Bifurcació construïda l'any 1973. Ferre ha assegurat que és "una cosa molt rara", ja que no hi havia "ni matalassos", només algunes llaunes per terra i roba que no s'havia cremat.

Cada dia es revisen totes les instal·lacions ferroviàries d'Espanya, però aquesta estació es tracta "d'un cul-de-sac que no està en servei ferroviari" i, per tant, no es revisa, segons ha explicat. "Allà no té cap sentit que hi vagi ningú", ha conclòs el directiu d'Adif. Arreu del territori espanyol, hi ha unes 1.000 estacions fora de servei com la de Vilanova Bifurcació.

Jané: "Ja n'hi ha prou"

Després d'aquestes acusacions per part d'Adif, Jordi Jané, conseller d'Interior, ha respost visiblement indignat. "La responsabilitat de tenir una estació abandonada, oberta a l'exterior, amb runa i deixalles és d'Adif, no dels Mossos, ja n'hi ha prou" ha protestat.

El conseller ha demanat a Adif que "mirin cap a les seves responsabilitats, en lloc de mirar cap als Mossos" i que mantinguin les instal·lacions "com ens mereixem".